dimarts, 23 de desembre del 2014

Nadala de la Veu de Vietnam




Com tots els anys, la Veu de Vietnam es suma a les felicitacions nadalenques fins i tot amb una nadala en paper molt bonica que he rebut i que els reproduïsc ací. En aquest final d'any, he rebut uns quants detalls de l'emissora asiàtica que demostren com cuiden els seus oients. Els desitjos de felicitat són recíprocs. Bon Any 2015 per a tots els amics de la Veu de Vietnam. Continuarem col·laborant amb vostés.

dilluns, 22 de desembre del 2014

Nadala electrònica de Deutsche Welle

L'emissora alemanya, a la qual solc escoltar en francés, s'uneix als bons desitjos de felicitat per a l'any 2015 amb aquesta postal electrònica, que reproduïsc ara. Moltes gràcies i igualment per a Deutsche Welle.

Pere Justo els desitja bon Nadal i bon Any 2015!

Postals electròniques de Ràdio Taiwan Internacional


Ràdio Taiwan Internacional felicita els seus oients per partida doble. Per una banda ens felicita el Nadal i per una altra ens desitja un Bon Any 2015, en dos postals electròniques diferents. És sabut que arreu del món, RTI tindrà molts oients que no celebren el Nadal però sí que celebren l'arribada de l'any nou. És qüestió de tradicions religioses. Des de València, a Espanya, els millors desitjos també per a les festes de Nadal i per a l'any vinent per a l'emissora taiwanesa.

divendres, 19 de desembre del 2014

Correu-e de verificació de RAI Radio 1 (Itàlia)


Tres mesos després d'enviar un informe de recepció d'una emissió de la RAI 1, per correu-e a i.fois@rai.it, el sr. Ignazio Fois me'l verifica amb un correu-e, que reproduïsc més avall. És una pena no haver rebut una de les boniques targetes que de l'emissora circulen per Internet (encara que ben poques, és cert). Caldrà conformar-se amb aquest correu que també és benvingut. Sembla que “Onda verde” és el nom del noticiari de la RAI sobre el qual vaig fer l'informe. Des de Cagliari, lloc de l'emissió fins a Altea hi ha uns 800 kms. Moltes gràcies i bon Nadal també per a vostés.

Buenos días Pere,
Yo no hablo español, pero he usado el traductor. A continuación, confirmo la transmisión  de Rai Radio 1 en la frecuencia reportada, la transmisión de “Onda verde”. Espero que esto sea suficiente. Lo saludo cordialmente y le deseo Feliz Navidad.

 Ignazio FoisResponsabile Produzione TV / RF e-mail: ignazio.fois@rai.itweb: www.rai.it

dilluns, 15 de desembre del 2014

Felicitació de Ràdio Damasc (Síria)


No ens havíem oblidat de Ràdio Damasc i, a més, ens havia sorprés la inclusió de l'emissora com a estació en actiu en la nova llista de l'AER que replega les emissions en castellà en ona curta, quan hem rebut aquest correu de felicitació nadalenca de la sra. Amelia Puga, habitual interlocutora de l'emissora siriana. Ens ha alegrat molt rebre notícies seues i hem traslladat també a ella i a l'equip de Ràdio Damasc els millors desitjos de pau per al poble sirià per al pròxim any 2015. Moltes gràcies, Amelia. Reba una forta abraçada en la distància.

Con todo el cariño del mundo, queremos desearos todo el equipo de Radio Damasco, unas felices fiestas. Ojalá que podamos ver el Nuevo Año 2015 con esperanza. Un abrazo y felices fiestas. 
Atte.

 Amelia Puga




 
 

Correu electrònic de verificació de Ràdio Mediterrani Internacional (Médi1, Marroc)



Després de molts intents infructuosos, Pere Justo ha rebut, per fi, una verificació de l'emissora marroquina Radio Mediterrani Internacional, més coneguda com Médi1, la ràdio del Gran Magrib, com diu el seu lema. Firma el correu el sr. Adbellah El-atmani (a.elatmani@medi1.com) a qui vaig enviar l'informe de recepció, que ha tardat a ser verificat només unes 24 hores. Entre València i Nador hi ha uns 530 kms. Moltes gràcies a l'emissora marroquina. A veure si s'animen i, en pròximes ocasions, obsequien els seus oients diexistes amb targetes QSL!

Bonjour Mr Pere Justo, de Valencia.
Nous confirmons avoir reçu votre rapport d’écoute:

Freq (kHz)
Date
UTC
Centre Emetteur
9575
30 Novembre 2014 
11:45 - 12:00
Maroc Nador


Merci infiniment pour votre rapport d’écoute.

Radio Méditerranée Internationale (Médi 1)
Adbellah El-atmani

divendres, 12 de desembre del 2014

Nadala de Ràdio Havana de Cuba



Ràdio Havana Cuba sempre és la primera a felicitar l'Any Nou. En aquesta ocasió amb una reproducció d'un quadre del paisatgista cubà Hanoi Martínez, anomenat L'alba en la vall. Des de València, bon Any també per a tot l'equip de Ràdio Havana Cuba i gràcies.

dijous, 11 de desembre del 2014

Targeta de La Veu de Vietnam


Com en altres ocasions, La Veu de Vietnam m'ha enviat aquesta simpàtica targeta amb el text breu que poden llegir també. No és pròpiament una targeta QSL perquè no hi havia cap informe pendent de verificació. Moltes gràcies pel detall i salutacions cordials des de València, per als treballadors de l'emissora.



dimecres, 3 de desembre del 2014

Targeta QSL de USCG CAMSLANT (Guardacostes de Chesapeake, Virgínia, EUA)


Els guardacostes de Cheseapeake, a l'estat nord-americà de Virgínia, m'envien una targeta QSL que no reproduïsc perquè és la mateixa que la que poden veure en la l'entrada d'aquest blog de 18 de desembre de 2012. La novetat en aquesta ocasió és la carta que acompanyava la targeta, redactada en anglés i en castellà i amb una lletra ben gran. Pel que es veu, fins i tot, és una carta personalitzada perquè fan referència a un comentari que els feia jo en l'informe de recepció relatiu al fet que només els puc escoltar quan em trasllade en període de vacances a Altea, una localitat costanera del País Valencià. Molt interessant també el comentari respecte a l'existència de noves targetes QSL, que intentarem aconseguir en una altra ocasió.
L'informe de recepció va ser enviat fa unes 11 setmanes. L'adreça que figura en el sobre de la resposta és la següent:

Commanding Officer
U.S. Coast Guard
4720 Douglas A. Munro Rd.
Chesapeake, Va 23322

Entre Cheseapeake i Altea hi ha uns 6.500 kms. de distància. Si volen més informació sobre els guardacostes nord-americans poden accedir a http://www.uscg.mil/. Moltes gràcies, de nou, per prendre's la molèstia de contestar-me, d'enviar-me la targeta QSL i fins i tot de personalitzar la resposta. Quina gent més amable!

dijous, 27 de novembre del 2014

Targeta QSL de RTL Luxemburg


En aquesta ocasió, es tracta d'una targeta QSL (la mateixa que la de l'entrada de 21 de desembre de 2012) corresponent a una emissió en ona llarga de l'emissora del Gran Ducat. Reproduïsc només aquesta cara de la targeta perquè és la que mostra un bonic segell que vull compartir amb vostés. Vaig enviar l'informe de recepció per carta, a l'adreça que figura en la targeta. Em reclamaren per correu-e una xicoteta gravació per corroborar la informació que els oferia i el meu interlocutor es va sorprendre de la qualitat de la recepció. Realment sorprenent, concloïa. La recepció era més que acceptable aquella nit, a pesar dels 1238 kms que separen Serra (València) i Beidweiler (Luxemburg). Tinguem en compte que RTL, a més de l'ona mitjana, fa servir també l'ona llarga, com en aquesta ocasió. Moltes gràcies a l'emissora del Gran Ducat de Luxemburg.

dimarts, 25 de novembre del 2014

Targeta QSL de VOA Deewa Radio (Estats Units)



La Veu d'Amèrica m'envia aquesta simpàtica targeta QSL, que correspon a un informe de recepció d'una emissió en idioma paixtu, enviat a askvoa@voanews.com i a deewaradioa@voanews.com. Ha tardat dos mesos aproximadament a arribar i mostra les dependències de l'emissora al Marroc. Deewa Radio és la veu en idioma paixtu de la Veu d'Amèrica. El paixtu, segons la Viquipèdia, és la llengua autòctona del poble del mateix nom, parlada a l'Afganistan, el Pakistan i parts de l'Índia amb vora 45 milions de parlants. De fet, l'emissió sobre la qual vaig informar era un llarg parlament d'una veu masculina amb contínues referències a Afganistan i Pakistan. No trobe informació veraç sobre el lloc des d'on emetien en aquell moment. Potser Nauen, a Alemanya? Potser Iranawila, a Sri Lanka? En qualsevol cas, el SINPO era realment bo.

dimarts, 18 de novembre del 2014

Targeta QSL de Ràdio Filipines


  Radyo Pilipinas és una emissora d'aquest país pertanyent al seu servei públic de radifusió. En ona curta, les emissions es fan en anglés i en filipí i encara que la targeta QSL assegura que la meua recepció va ser en aquesta última llengua, no és de veres perquè va ser en anglés. La Viquipèdia diu que Radyo Pilipinas atén les necessitats educatives i culturals del seu públic i que tracta d'entretenir-lo també amb programes de temàtica indígena. La targeta i el logotip de l'emissora han tardat a arribar 9 setmanes després d'enviar una carta a l'adreça que figura en la targeta QSL. A mi, em resultà impossible la verificació per correu-e, però poden intentar-ho en el correu que veuen en la fotografia, que jo no coneixia. Entre Tinang i Serra, lloc de la recepció, hi ha uns 11400 kms. Cride també l'atenció sobre els bonics segells de la carta. Gràcies per tot a l'emissora filipina.

dimarts, 11 de novembre del 2014

Targeta QSL de La Veu de Vietnam



La Veu de Vietnam es posa al dia amb mi, amb una targeta QSL que havia quedat pendent i que no reproduïsc ací perquè és la mateixa que en alguna altra entrada. Sí que els presente aquesta en què em saluden amb cordialitat, com sempre fan. Es tracta d'una bonica targeta amb una escena de la recol·lecció dels cereals. L'informe ha tardat uns dos mesos i mig a ser verificat després d'enviar-lo a vovmundo@gmail.com. Recorde que la sintonització era aquell dia excepcionalment bona en els 9730 kHz. Entre Hanoi i Serra, lloc de la recepció hi ha uns 9840 kms. Moltes gràcies als amics de La Veu de Vietnam, excel·lents verificadors.

dimarts, 28 d’octubre del 2014

Targeta QSL de Ràdio Havana de Cuba

 
 Ràdio Havana de Cuba em verifica amb tres targetes QSL uns informes de recepció d'aquest estiu. Els en reproduïsc aquesta perquè de les altres dues ja n'havia rebut exemplars en altres ocasions. Vaig enviar els informes d'escolta a l'adreça electrònica que figura en la targeta i la resposta ha tardat dos mesos exactament. Entre Serra (València) i l'Havana hi ha uns 7740 kms. Com es veu pel SINPO consignat, la recepció era excepcional en aquesta ocasió i aquest estiu també els vaig escoltar pels 13740 kHz en bones condicions, generalment. Moltes gràcies a Ràdio Havana de Cuba.

divendres, 24 d’octubre del 2014

Targeta QSL de Ràdio Nacional d'Amazònia (Brasil)



Deixant de banda l'emissora horària brasilera, cap emissora d'aquest país m'havia verificat mai un informe de recepció. Ràdio Nacional d'Amazònia és la primera a fer-ho amb aquesta bonica targeta QSL que veuen i que ha tardat un mes i mig aproximadament a arribar. Vaig enviar l'informe per correu-e a ouvidoria@ebc.com.br i també a través de la seua pàgina web http://www.ebc.com.br/fale-conosco?p=portal_ebc (Fale com ouvidoria). De les dues freqüències d'emissió, només els podia rebre, però més que acceptablement, en els 11780 kHz a pesar que entre Brasília i Altea hi ha uns 7840 kms.
Segons llig en la seua pàgina web, Ràdio Nacional d'Amazònia és una emissora pública brasilera que pretén enfortir els vincles entre les comunitats amazòniques, divulgant i posant en valor la diversitat cultural de la regió. Fou inaugurada l'1 de setembre de 1977 i asseguren que les seues ones cobreixen més de la meitat del territori nacional (i molt més enllà, com es pot veure!). Moltes gràcies als responsables de l'emissora.

dimecres, 22 d’octubre del 2014

Carta de verificació de Kossuth Rádió (Hongria)


El primer programa de la ràdio nacional hongaresa (Kossuth Rádió) em verifica amb aquesta carta QSL un informe de recepció de fa 10 mesos, que va ser enviat a diversos correus, entre altres a info@ahrt.hu i a antennah@ahrt.hu. Tot i això, sembla que he tingut èxit quan el meu informe l'he enviat per correu postal a Kossuth Rádió, Kunigunda utja 64, H-1037 Budapest. Com es veu, es tractava d'una emissió en els 540 kHz de l'ona mitjana, des de Solt (Hongria) a uns 1770 kms de València, lloc de la recepció. La completíssima carta QSL venia acompanyada dels dos logos de l'emissora, un antic i un altre modern. Els reproduïsc l'antic perquè m'ha paregut més bonic. Si volen buscar més informació sobre la ràdio nacional hongaresa poden consultar la pàgina que figura en la carta. Moltes gràcies al sr. Kornél Süveges.


dimarts, 21 d’octubre del 2014

Targetes QSL de La Veu de Vietnam



La Veu de Vietnam, a més dels records que envia periòdicament, em fa arribar ara aquestes targetes QSL, que reproduïsc en aquesta entrada i en les de més avall, i que havien quedat pendents des del mes d'abril. Entre Hanoi-Sontay (Vietnam) i València (Espanya), lloc de la recepció hi ha uns 9200 kms.Vaig enviar els informes al correu-e que figura en les targetes i han tardat uns 6 mesos i mig a contestar-me. Ha valgut la pena l'espera perquè les postals són molt boniques com sempre en La Veu de Vietnam. A més, en el sobre venien també dos xicotets imants dels que s'apeguen en el frigorífic, representant simpàtics personatges vietnamites. Moltes gràcies, per tot. Fa goig comprovar que, al costat de tantes emissores descorteses que passen olímpicament dels seus oients, encara en queden altres com La Veu de Vietnam, que cuiden tant la seua audiència.

divendres, 17 d’octubre del 2014

Targeta QSL de KBS World Radio (Corea del Sud)

 
El servei en francés de l'emissora sud-coreana m'ha verificat amb aquesta targeta QSL l'últim informe de recepció d'una de les seues emissions. Han tardat a fer-ho cinc setmanes. Vaig enviar l'informe al correu-e que figura en la targeta. KBS World Radio, en francés, emet des de Woofferton, al Regne Unit, amb una bona recepció a Serra (Espanya). Entre les dos localitats hi ha uns 1420 kms.

La targeta mostra el procés artesanal del teixit del rami, una planta utilitzada per a fer tovalles, tapisseria i també cordes i cordells. L'activitat està declarada patrimoni cultural immaterial de la humanitat per la Unesco a Corea del Sud. Moltes gràcies.

Targeta QSL de Ràdio Tirana (Albània)

 
 Pere Justo portava anys esperant una targeta QSL de Ràdio Tirana i ara, veges per on!, me n'envien dues corresponents al mateix informe de recepció. Fantàstic!, i a més són diferents. Per això els en reproduïsc també aquesta, que deu representar la secció en alemany de la mítica emissora albanesa. Ja els he dit en l'entrada del dia 8 d'octubre passat que vaig enviar l'informe de recepció a aibro@albaniaonline.net i a radiotirana@rtsh.al i, pel que es veu, m'han contestat els dos. Moltes gràcies per partida doble.

dimecres, 15 d’octubre del 2014

Targeta QSL de Radio Free Asia (Estats Units)

 

Aquesta és la nova targeta de Radio Free Asia per al període entre setembre i desembre de 2014, amb la qual es commemoren els 18 anys d'emissió de l'estació, que va començar a emetre en mandarí allà per l'any 1996. La millor recepció en tibetà aquella ocasió era la dels 13830 kHz, des de Dushanbe (Tadjikistan) a 5825 kms de Serra, lloc de l'escolta. Tot i això, he reproduït la targeta QSL que verifica la recepció en els 7470 kHz. El correu-e de l'emissora, afectes de verificacions, és qsl@rfa.org i només han tardat quatre dies a contestar-me. Moltes gràcies per la rapidesa.

Targeta de Ràdio Taiwan Internacional



Ràdio Taiwan Internacional envia, de tant en tant, targetes als seus oients que no són veritables targetes de verificació QSL. Són molt atents i en aquest cas me l'envien en agraïment a alguns comentaris meus sobre la seua programació. La targeta reprodueix una imatge de les inundacions produïdes pel tifó Morakot, que va afectar Taiwan i les províncies costaneres de Xina, en agost de 2009. Pel que es veu va causar innombrables danys i centenars de morts. Milers de persones foren evacuades del lloc de màxima alerta, i els danys estructurals van ser devastadors.
Amb la desaparició de tantes emissores internacionals d'ona curta, en la franja d'horari que puc dedicar a l'escolta d'ona curta, només puc sintonitzar RTI i La Veu de la República Islàmica d'Iran. Ara per ara, són les dues úniques emissores que sintonitze en el meu horari nocturn. I que duren molt!

divendres, 10 d’octubre del 2014

Targeta QSL-e de Tip and Elvis (Holanda)


La radio lliure Tip and Elvis, que emet des de Bentelo a l'est d'Holanda, m'ha enviat aquesta targeta QSL electrònica verificant-me un informe de recepció. He tingut alguns problemes per a reproduir-la però originalment era més bonica. Han tardat a contestar-me tres mesos i mig després d'intentar-ho en diverses ocasions en t.eshow@hotmail.com. Entre Bentelo i Serra hi ha uns 1500 kms. La nit de la sintonització ens delitaven amb música discotequera amb intervencions breus d'un locutor masculí entre cançó i cançó, que supose que seria un dels promotors de l'emissora. Vaig escoltar la cançó Gueropa de James Brown, molt popular per aquells moments. Em crida l'atenció la quantitat d'emissores lliures, dites també pirates, que hi ha a Holanda... Gràcies.

Diploma de La Veu de Vietnam


La Veu de Vietnam m'obsequia amb aquest diploma que confirma els meus cinc anys d'escolta de l'emissora. També m'han fet arribar un regal a manera de record. Es tracta d'una mena de portallapis de sobretaula. Moltes gràcies per tots aquests detalls!

dimecres, 8 d’octubre del 2014

Targeta QSL de Ràdio Tirana (Albània)

 

Per fi! La mítica emissora Ràdio Tirana, després d'uns quants intents al llarg dels anys, m'ha verificat, amb aquesta targeta QSL tan apreciada, un informe de recepció de les seues emissions en llengua alemanya. Només han tardat 12 dies a respondre'm després d'enviar l'informe de recepció a aibro@albaniaonline.net i a radiotirana@rtsh.al. Ràdio Tirana se sol rebre en bones condicions en els meus llocs habituals d'escolta però, a més, en aquesta ocasió la qualitat de la recepció era realment bona i vaig poder gaudir de la música albanesa, que sol constituir una bona part de la seua programació. Entre Shijak (Albània) i Serra (València, Espanya), lloc de l'escolta hi ha uns 1700 kms.
Sintonitzar Ràdio Tirana en ona curta em porta vells records, de quan les seues emissions eren també en espanyol, allà pels anys 80 i jo els sintonitzava pràcticament tots els dies en una antiga ràdio que ja no tinc, per descomptat. El camarada Enver Hoxha, primer ministre d'Albània era omnipresent i la programació molt propagandística, però és el que corresponia a l'època, és clar. Tornant al present, ¿haurà canviat Ràdio Tirana la seua política de verificació d'informes de recepció o he tingut un colp de sort? Si no ho intenten no ho sabran.

divendres, 26 de setembre del 2014

Targeta QSL de Ràdio Internacional de Xina

 De la sèrie de targetes QSL de Ràdio Internacional de Xina dedicades als 56 grups ètnics reconeguts oficialment per la República Popular de Xina, l'emissora me n'envia ara tres, de les quals reproduïsc ací la que correspon a l'ètnia She. Dels seus costums em crida l'atenció l'alt valor que concedeixen a la cançó i el fet que, sovint, les seues celebracions inclouen concursos de cant. A més, com en la foto, la majoria de les xiques porten una bobina al cabell, lligada amb una corda de llana roja, que els dóna eixe aspecte peculiar que veuen en la foto.
La verificació dels últims informes per part de CRI ha tardat, en aquesta ocasió 13 setmanes. El correu-e és el de sempre: spa@cri.com.cn. La millor sintonització d'aquella nit era la de freqüència de 7210 kHz, des de Beijing mateix, segons les meues informacions. Entre aquesta ciutat i Serra (València), lloc de la recepció hi ha uns 9100 kms. Gràcies, com sempre, a l'emissora per ser tan bons verificadors.

dimarts, 23 de setembre del 2014

Targetes QSL de Ràdio Romania Internacional


Precioses són les targetes QSL que Ràdio Romania Internacional envia en aquesta ocasió. Les dues primeres representen castells i la tercera la ciutadella de Sighișoara. A més no ha calgut esperar mesos i mesos per rebre-les. En el meu cas, envie un informe de recepció per mes i aquestes targetes em verifiquen els dels mesos de juny, juliol i agost. Tot un encert, reduir el temps d'espera. Les emissions de RRI en la meua freqüència favorita d'aquest estiu (els 15300 kHz) es fan des de Tiganesti, a 2185 kms, aproximadament, de Serra (Espanya), lloc habitual de les escoltes. Els correus elsctrònics de Ràdio Romania Internacional són span@rri.ro i victoria_sepciu@yahoo.es. Gràcies i enhorabona pel disseny de les QSL.

Sintonització de Radio Martí (EUA)

DADES DE LA RECEPCIÓ   Emissora:   Radio Martí Llengua de l'emissió:   castellà Freqüència: 11930 kHz Data:  17. 02.2024 Lloc de l'e...

Entrades més visitades en l'últim mes