dimecres, 29 de febrer del 2012

Targeta QSL de La Veu de Corea, Corea del Nord




Es tracta de la targeta QSL de La Veu de Corea, arribada després d'un informe de recepció enviat per carta a la següent direcció: The Radio-Television Broadcasting, Committee of the DPRK, Pyongyang, North Korea. Com es veu, no constava el nom del carrer, però sembla que les cartes arriben igual. La targeta és del servici en francés però la recepció de Pere Justo va ser en castellà en els 15245 khz i en els 13760 khz. Va tardar 109 dies a arribar i anava acompanyada d'un fullet informatiu sobre venda de segells de la Corporació de Segells de Corea, en commemoració de l'aniversari del gran líder Camarada Kim Jong II, festa nacional en el país. Com se sap, Kim Jong II va morir recentment, el 17 de desembre de 2011, concretament. Pel que sembla es poden fer comandes dels segells commemoratius del dia del seu aniversari, cosa per a la qual en el document consta el preu en euros. Amb la targeta QSL venia també un exemplar del periòdic The Times Pyongyang, setmanari propietat de l'estat, publicat en anglés, a la capital nord-coreana, Pyongyang. En la portada d'aquest número es veu al nou líder Kim Jon-Un en una visita per a inspeccionar una divisió de tancs durant el dia d'Any Nou i assistir a un concert.
La targeta QSL mostra l'Arc del Triomf de Pyonyang, que va ser construït per a commemorar la resistència del poble coreà enfront de l'Imperi del Japó des de 1925 fins a la independència de Corea en 1945, després de la Segona Guerra Mundial. L'Arc va ser construït en 1982 en la Plaça del Triomf per a honrar i glorificar el president Kim Il-Sung pel seu paper en la resistència contra el domini japonés. Va ser inaugurat amb motiu del seu 70é aniversari. Com a dada curiosa, es pot dir que cada un dels seus 25.500 blocs de granit blanc amb què està revestit representen un dia de la vida del líder fins a eixe moment. És l'arc de triomf més alt del món, amb una altura de 70 metres, més alt que el de París.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sintonització de Radio Martí (EUA)

DADES DE LA RECEPCIÓ   Emissora:   Radio Martí Llengua de l'emissió:   castellà Freqüència: 11930 kHz Data:  17. 02.2024 Lloc de l'e...

Entrades més visitades en l'últim mes