dilluns, 29 d’abril del 2013

Targeta QSL de Radio Belarus (març de 2011)


En març de 2011, Pere Justo va rebre la primera i única targeta QSL de Radio Belarus, que feia poc de temps que emetia per ona curta. La veritat és que el text de la verificació és llarg. Es nota que començaven i volien atraure l'audiència. Després he enviat més informes de recepció i no he obtingut resposta. Últimament ho he intentat en altres llengües, diferents del castellà, i estic esperant la verificació. Ja veurem. La targeta QSL que reproduïsc presentava la Biblioteca Nacional de la República de Bielorússia.
Per cert, comprove en Internet que hi ha una vertadera polèmica sobre com cal anomenar el país, Belarús, Belarus o Bielorússia i que la tria d'un o altre nom suscita connotacions polítiques de tot tipus. Pere Justo ha optat per la denominació tradicional en català, és a dir Bielorússia. He fet les comprovacions en diferents diccionaris i, a més, en la Viquipèdia, i sembla que la denominació normativa en la nostra llengua és Bielorússia i, eixa, per tant és la que trie. La Viquipèdia diu literalment: “De fet, en català s'ha proposat l'ús del corònim Bielarús i del gentilici bielarussenc com a substitutius de Bielorússia i bielorús, formes basades en el rus; a dia d'avui aquestes formes alternatives no han estat assumides per la normativa catalana”. Doncs, si no estan assumides hem de dir Bielorússia, encara que en aquesta entrada he mantingut el nom de l'estació en la llengua autòctona, com he fet en altres ocasions.
Bé, tornem a la ràdio: Ràdio Bielorússia emet en castellà els dissabtes i els diumenges entre les 20 i les 2020 (UTC) pels 7255 i 11730 kHz en aquesta temporada A13, amb una curta programació però que asseguraven que incrementarien pròximament.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sintonització de Radio Martí (EUA)

DADES DE LA RECEPCIÓ   Emissora:   Radio Martí Llengua de l'emissió:   castellà Freqüència: 11930 kHz Data:  17. 02.2024 Lloc de l'e...

Entrades més visitades en l'últim mes