divendres, 28 de març del 2014

Targetes QSL de Ràdio Nacional de Xina 1

En aquesta ocasió, l'emissora xinesa que Pere Justo va sintonitzar no corresponia a les ones de Ràdio Internacional de Xina, omnipresent per una altra part en les bandes d'ona curta, sinó que l'informe de recepció que vaig enviar corresponia a una emissió en mandarí de Ràdio Nacional de Xina 1 per tres freqüències diferents, encara que els oferia informació de la recepció sobre quatre més que no es percebien a Serra (València), Espanya, lloc de la recepció. Així, que m'han enviat tres targetes QSL diferents, pertanyents a la sèrie de minories ètniques xineses. Qui verifica els informes és, òbviament, Ràdio Internacional de Xina, però les emissions reportades pertanyien, com queda dit, a Ràdio Nacional de Xina 1, cosa que m'haguera agradat que fera constar el verificador, però no ha sigut així. L'informe el vaig enviar a 0033@cnr.cn i a cn@cnr.cn i la QSL va tardar 21 a arribar.
La frequència que es rebia amb major qualitat era la dels 6050 kHz, des de Lhasa-Baiding, al Tibet, a uns 8090 kms. de Serra, distància que tenint en compte que es tractava d'una emissió nacional per a dins del territori xinés, no està gens malament.
Les fotografies mostren jóvens de l'ètnia minoritària dels jingpo, formada per unes 130.000 persones, que es concentren en la província de Yunnan. La segona de les fotografies presenta uns jóvens de l'ètnia pumi, unes 34.000 persones que habiten també majoritàriament la mateixa província. Moltes gràcies a Ràdio Nacional de Xina 1.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Missatge de Ràdio Romania Internacional

  Queridos amigos oyentes, Desde Radio Rumanía Internacional, os deseamos ¡Buena Semana Santa y Feliz Pascua deResurrección! Un caluroso s...

Entrades més visitades en l'últim mes