divendres, 16 de desembre del 2011

Targeta QSL de Ràdio Rebelde, Cuba



Pere Justo ha rebut una simpàtica targeta QSL de Ràdio Rebelde, Cuba, que verificava un informe de recepció de l'emissora, sintonitzada en el passat mes d'agost. Va tardar 106 dies a arribar, després d'enviar una carta amb l'informe a la següent direcció: Radio Rebelde, Calle 23 nº 258, L y M. Vedado, Plaza de la Revolución, La Habana 10400, Cuba. La targeta QSL ha arribat acompanyada de dues petites postals amb diferents imatges del "Che" Guevara i d'una altra postal de tamany més gran, firmada per la Sra. Josefina Bolaños, de la secció de Relacions Públiques de Ràdio Rebelde.
La postal més gran reprodueix un plat pla, pertanyent al Comte de Jaruco y Mopox, conservat al Museu Nacional d'Arts Decoratives de l'Havana. El primer comte de Jaruco fou el Dr. Gabriel Antonio Beltrán de Santa Cruz y Aranda, que va rebre el títol de Comte de Jaruco pel rei d'Espanya Carles III, pels seus grans mèrits i servicis. Havia nascut a l'Havana el 4 de juny de 1719 i va ser il·lustre lletrat, advocat dels Reials Consells del Monarca, Fiscal de la Reial Hisenda de Cuba, alcalde ordinari de la seua ciutat natal, catedràtic de la Universitat de l'Havana i un dels fundadors del periòdic "El Pensador".
Segons informació de la pàgina web de Ràdio Rebelde, l'emissora fou fundada el 24 de febrer de 1958, pel comandant Ernesto Guevara de la Serna, en Altos de Conrado, en la Sierra Maestra, en la província més oriental de Cuba. El 17 de febrer va arribar la planta elèctrica i els primers equips que junt amb el reduït grup de quatre companys van formar la llavors emissora clandestina Ràdio Rebel. La primera transmissió que es realitzà va durar 20 minuts. Eixe dia no es va identificar l'emissora com seria habitual, amb l'estremidor "Aquí, Radio Rebelde..." La primera cosa que va eixir a l'aire van ser les notes de l'Himne Invasor, el primer part de guerra del Combate Pino de Agua i altres accions de la columna del Che; el capità Luis Orlando Rodríguez, el director, va redactar i va llegir un editorial relacionat amb l'efemèride del 24 de febrer i la fundació de l'emissora:
"...Aquí Radio Rebelde, la voz de la Sierra Maestra, transmitiendo para toda Cuba en la banda de 20 metros diariamente, a las 5 de la tarde y 9 de la noche, desde nuestro campamento rebelde en las lomas de Oriente".
En l'actualitat Ràdio Rebelde es troba situada en l'edifici de l'Institut Cubà de Ràdio i Televisió (ICRT). L'emissora transmet les 24 hores del dia, una programació essencialment informativa. Un elevat percentatge de les seues transmissions es dedica als esdeveniments esportius cubans, amb especial atenció a l'esport nacional, el beisbol, i a l'esport internacional en viu o de manera diferida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Missatge de Ràdio Romania Internacional

  Queridos amigos oyentes, Desde Radio Rumanía Internacional, os deseamos ¡Buena Semana Santa y Feliz Pascua deResurrección! Un caluroso s...

Entrades més visitades en l'últim mes