dimarts, 17 de juliol del 2012

Història de l'ona curta en català


Hi hagué un temps en què l'ona curta en català tenia puixança. Navegant per Internet he trobat aquests dos articles, molt interessants, i que ens serveixen per recordar uns temps en què era relativament senzill posar en marxa la ràdio i escoltar emissions en ona curta, a vegades fetes des de dins de l'estat i en altres ocasions des de fora, emeses en la nostra llengua. Fins i tot, en el segon dels articles es fa referència a "La Veu de València", emissions des de Cuba en valencià, sobre les quals l'autor no té massa documentació però que Pere Justo investigarà per veure si descobrim alguna cosa.  
Ràdio Andorra, una de les emissores d'ona curta
 que emetia en català
Ja saben vostés que hui dia Ràdio Exterior d'Espanya emet uns minuts de programació per a l'exterior en català, per allò de dir que tenim un estat plurilingüe i eixes coses. Concretament els he pogut sintonitzar pels 15160 khz i pels 9620 khz a les 2330 UTC, seguits d'una breu emissió en gallec i una altra en castellà i no en basc com asseguren en la seua programació. En fi, tornem al principi: si els interessa conéixer la història de l'ona curta en català, no poden deixar de llegir aquests dos articles. Si tinc novetats sobre les emissions en valencià des de Cuba, ja els ho diré:

http://www.cac.cat/pfw_files/cma/recerca/quaderns_cac/Q28_Niqui.pdf
http://www.altraradio.cat/hora9.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sintonització de Radio Martí (EUA)

DADES DE LA RECEPCIÓ   Emissora:   Radio Martí Llengua de l'emissió:   castellà Freqüència: 11930 kHz Data:  17. 02.2024 Lloc de l'e...

Entrades més visitades en l'últim mes