Es tracta de dues targetes QSL de Ràdio Damasc, en la República Àrab de Síria, rebudes després de sengles informes de recepció enviats a radiodamasco@yahoo.com. Han tardat a arribar molt de temps respecte al que era habitual en aquesta emissora, concretament 372 i 191 dies, respectivament. La primera dada està molt prop del rècord absolut de Pere Justo a rebre una targeta QSL, ostentat per Canal Internacional de Ràdio Nacional de Veneçuela, que va tardar 375 dies a arribar. Sense dubte, la delicada situació per què travessa Síria deu haver influït en la tardança en la verificació. La targeta venia acompanyada d'un banderí, de diversos adhesius i d'una carta manuscrita de la Sra. Amelia Puga en què es disculpava per la tardança.
La primera targeta QSL presenta una foto del Crac dels Cavallers, a Homs. És un castell que data de l'època de les croades i que està situat a l'oest de Síria, dins del territori que havia format part dels estats croats. Thomas Edward Lawrence el va redescobrir el 1909, el dia del seu 21é aniversari i el va qualificar com el castell més bonic del món.
La segona targeta mostra les ruïnes de l'església de Sant Simeó, a Alep. La història d'aquesta basílica és curiosa: qui després seria sant Simeó va nàixer en l'any 386 d. C. Molt jove es va convertir en ermità, però no va triar una cova per a viure com tot el món, sinó un pilar, uns altres dieun que era un mur. Va passar en la columna trenta-set anys, al ras i sense abric contra el sol, la pluja o el vent. És clar que, davant d'aquesta extravagància no va trobar la vida contemplativa que buscava, de manera que va atraure moltíssima gent. Després de mort, la zona s'omplí de basíliques, amb el pilar en el mig i les ruïnes d'aquestes basíliques són les que es poden visitar hui.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada