dijous, 19 de juliol de 2012

Targeta de La Veu de Vietnam
La Veu de Vietnam m'envia aquesta targeta, reproducció d'una targeta antiga i que mostra un paisatge d'Indoxina, en blanc i negre. També he rebut un horari de l'emissora i un calendari de butxaca que reproduïsc més amunt, a més d'una carta en què es disculpen per la tardança en les últimes verificacions. Em crida l'atenció en la carta, redactada en perfecte castellà, aquest paràgraf, que cite textualment:
"A través dels mitjans de comunicació, sabem que Espanya viu moments molt difícils, amb la recessió econòmica i el risc de fallida del sistema bancari, a més d'un alt índex de desocupació. Desitgem que prompte el govern i el poble espanyols isquen airosos d'aquesta situació per a seguir consolidant així la seua posició en els llocs públics internacionals".
Com deia, em sorprén el coneixement tan detallat de la realitat econòmica i social espanyola que es té al Vietnam. No deixa de ser cridaner que, sense dubte, estiguen tan ben informats.
Tornant a la postal, presenta un segell d'Indoxina, quan pertanyia a la República Francesa. Per Indoxina es coneix una extensa península situada al sud-est d'Àsia, que inclou, és clar, Vietnam. S'anomena així per la seua posició a l'est de l'Índia i al sud de la Xina, de les quals ha rebut moltes influències al llarg de la història. Com hem dit, la península d'Indoxina, al segle XIX va formar part dels dominis de França (Vietnam, Laos i Cambodja) i del Regne Unit (Myanmar, Malàisia i Singapur).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sintonització de Radio Bata (Guinea Equatorial)

pere justo sto · DADES DE LA RECEPCIÓ Emissora: Radio Bata (Guinea Equatorial) Freqüència: 5005 kHz Data i hora : 16.03...

Entrades més visitades en l'últim mes