dijous, 18 d’octubre del 2012

Targeta QSL de l'Associació d'Amics d'Italcable, Itàlia




Pere Justo s'ha sorprés aquest estiu amb la recepció d'allò que pareixia una emissora de senyals horaris, però que era poc convencional, perquè incloïa breus ràfegues musicals que canviaven amb freqüència i amb una veu que anunciava minut a minut l'hora, a més de dir en italià una cosa pareguda a "Italcable, stazione radio Italcable, transmissione sperimentale del segnale orario, frequenza dieci megahertz..." Com que aquesta presentació no era normal, de seguida vaig registrar la gravació en quatre dies diferents i en diferents horaris i, a posteriori, he comprovat que es tractava, en efecte, d'una transmissió experimental. Per cert, sovint, l'emissió estava fortament interferida per ON, l'emissora brasilera de senyals horaris, que emet des de Rio de Janeiro en els mateixos 10.000 khz.
Investigant en Internet, he trobat l'adreça d'una Associació d'Amics d'Italcable, que m'ha verificat en quinze dies aproximadament l'informe de recepció enviat al seu correu-e info@associazioneitalcable.it. L'associació assegura que les transmissions són legals, que compten amb l'autorització de les autoritats italianes (de fet es pot veure el número d'autorització en la mateixa targeta).
Segons sembla, Italcable era una empresa italiana que treballava en el camp dels serveis de telecomunicacions i que va ser fundada el 9 agost de 1921. Després de diverses fusions i adquisicions, el 1994 l'empresa es va constituir en Telecom Italia.
He trobat en Internet un article molt interessant sobre aquestes transmissions experimentals, sobre la motivació, el lloc des del qual s'emet presumptament, qui emet realment i altres detalls curiosos. Cliquen ací, si estan interessats. Val la pena: http://radiolawendel.blogspot.com.es/2012/06/10-mhz-nelle-onde-corte-sempre-piu.html. En qualsevol cas, com acaba suggerint l'article citat, estaria molt bé que iniciatives com aquestes proliferaren i que abraçaren altres temàtiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Missatge de Ràdio Romania Internacional

  Queridos amigos oyentes, Desde Radio Rumanía Internacional, os deseamos ¡Buena Semana Santa y Feliz Pascua deResurrección! Un caluroso s...

Entrades més visitades en l'últim mes