dijous, 15 de maig del 2014

Targeta QSL de Radio Free Asia (Estats Units)

 

He rebut la nova targeta QSL de RFA corresponent al període entre abril i juny de 2014. Vaig enviar un correu-e a la direcció que figura en el revers de la targeta i l'he rebuda en 12 dies. Em verificava dos informes de recepció d'emissions en xinés mandarí. La que reproduïsc ara assegura que les emissions es fan des de Tinian, una de les tres illes principals de la Mancomunitat de les Illes Marianes del Nord, actualment davall sobirania nord-americana i a uns 13080 kms d'Altea (Alacant), lloc de la recepció. Impressionant!! I una curiositat, des de Tinian, segons la Wikipedia en castellà s'enlairaren els avions que llancaren les dos bombes atòmiques sobre Hiroshima i Nagasaki, el tristament famós Enola Gay.
La segona targeta assegurava que l'emissió es feia via Kuwait i per això el SIMPO era molt bo, a uns 4500 kms d'Altea.
La targeta QSL reprodueix un instrument musical de corda vietnamita, el dan tranh, hui dia amb cordes de metall però que antigament eren de seda. Sol usar-se per acompanyar poemes o amb altres instruments tradicionals preferentment per a interpretar música folk. Gràcies a Radio Free Asia per la bonica targeta i per la diligència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Missatge de Ràdio Romania Internacional

  Queridos amigos oyentes, Desde Radio Rumanía Internacional, os deseamos ¡Buena Semana Santa y Feliz Pascua deResurrección! Un caluroso s...

Entrades més visitades en l'últim mes