divendres, 2 de desembre del 2011

Targeta QSL de WINB, Estats Units






Targeta QSL de Word International Broadcaster (WINB), de Pennsylvania (Estats Units d'Amèrica), aconseguida després d'enviar un informe de recepció, en castellà, per correu-e a winb40th@yahoo.com. Va tardar 91 dies a arribar. La veritat és que no havia trobat en Internet cap targeta QSL d'aquesta emissora per la qual cosa la trobe encara més rellevant. L'austeritat de la targeta, no per això menys apreciada, contrasta amb els vistosos segells de la carta que la contenia, que ara descric:
El segell xicotet mostra un dibuix del Parc Nacional de Yosemite, ubicat aproximadament a 320 km a l'est de San Francisco, en l'estat de Califòrnia. És reconegut internacionalment pels seus penya-segats de granit, salts d'aigua, rius cristal·lins, boscos de sequoies gegants i una gran diversitat biològica.


Els segells més grans mostren Hattie McDaniel (1895-1952), actriu i cantant afroamericana, o siga negra, que va ser la primera a guanyar un Oscar i a qui el govern americà dedicà aquests segells en 2006. És possible que la recorden vostés en el paper de Mammy en Allò que el vent s'endugué, interpretació per la qual va guanyar l'Oscar ressenyat. A més, en 1947 protagonitzà el show radial The Behula Show, amb molt d'èxit, que van portar inclús a la televisió, encara que poc després Hattie moriria, només amb 57 anys.
Tots els seus èxits cinematogràfics i radiofònics la convertiren en un símbol per al moviment de defensa dels drets dels negres, desafiant convencions i injustícies. Malgrat tot, res va impedir que el cementeri principal de Los Angeles rebutjara soterrar-la, pel fet que en tota la nació no es permetia que les persones amb pell negra foren soterrades en el mateix lloc que les blanques. En 1999 el mateix cementeri va erigir un monòlit, en el seu honor i a manera de desgreutge.
Respecte a la Word International Broadcaster (WINB), difons les seues ones per a tot el món, des de l'estat de Pennsylvania, en la costa oriental dels Estats Units. L'emissora s'ubica en la ciutat de Red Lion. WINB va començar a emetre en octubre de 1962. Asseguren que són l'estació d'ona curta privada més antiga dels EUA. Diuen que han informat, entretingut i inspirat oients de més de 120 països. És una emissora de caràcter religiós el propòsit de la qual és promoure l'Evangeli de Jesucrist. Poden trobar més informació en http://www.winb.com/
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sintonització de Radio Martí (EUA)

DADES DE LA RECEPCIÓ   Emissora:   Radio Martí Llengua de l'emissió:   castellà Freqüència: 11930 kHz Data:  17. 02.2024 Lloc de l'e...

Entrades més visitades en l'últim mes