dilluns, 2 d’abril del 2012

Targeta QSL de Ràdio Internacional de Xina





Es tracta d'una targeta QSL, rebuda després de fer arribar a l'emissora un informe de recepció per correu-e, concretament a spa@cri.com.cn. Va tardar 63 dies a arribar i mostra la foto d'una senyora pertanyent al grup minoritari de l'ètnia russa, a Xina, dins del que ells anomenen "La gran família de la nació xinesa". Les últimes targetes que he rebut de Ràdio Internacional de Xina mostren persones que pertanyen a les ètnies minoritàries de la nació. La veritat és que la foto d'aquesta senyora contrasta prou amb la visió tradicional que del ciutadà xinés es té a Occident.
La Viquipèdia ens aclareix que els russos són un dels 56 grups ètnics reconeguts oficialment per la República Popular de Xina i hi ha aproximadament 15.600 russos xinesos vivint majoritàriament en el nord de Xinjiang, i també a Mongòlia Interior i Heilongjiang. La Revolució Russa, que va causar l'emigració de milions dels seus habitants cap a l'estranger, també va provocar l'establiment de nombrosos russos i bielorussos a Xina.
Acompanyant la targeta QSL venia també el número 2 de 2011 (Vol. XVII) de la revista "Donde florece la amistad" que sempre inclou interessants articles, com ara un dedicat als perills que comporta la pèrdua ràpida de pes. Es pot consultar una versió en línia de la revista en http://espanol.cri.cn/other/magazine/2012020217.pdf
Ràdio Internacional de Xina, abans Ràdio Pekín, és una de les emissores d'ona curta amb millor recepció al Mediterrani espanyol. Fou fundada el 3 de desembre de 1941. Hi ha un interessant reportatge sobre els orígens, l'etapa inicial de Ràdio Pekín i fotos històriques en http://espanol.cri.cn/161/2006/06/05/1@91606.htm. Val la pena llegir-lo.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Missatge de Ràdio Romania Internacional

  Queridos amigos oyentes, Desde Radio Rumanía Internacional, os deseamos ¡Buena Semana Santa y Feliz Pascua deResurrección! Un caluroso s...

Entrades més visitades en l'últim mes