dimarts, 3 d’abril del 2012

Carta de verificació de Ràdio Okapi, República Democràtica del Congo



Per a obtindre aquesta carta de verificació de Ràdio Okapi, emissora de la República Democràtica del Congo, Pere Justo va enviar un informe de recepció en francés a info@hirondelle.org. La carta, que arriba des de Lausanne, a Suïssa, va tardar 14 dies  i encara que no està firmada, sí que presenta el logo de la Fundació Hirondelle. Es tracta d'una organització no governamental suïssa formada per periodistes i professionals de l'acció humanitària. Des de 1995, dóna suport als mitjans de comunicació generals i als ciutadans independents a les zones de guerra, situacions de crisi endèmiques o postconflicte, com és el cas de la República del Congo. I això, assegura l'associació, perquè les crisis o conflictes són sovint associats amb la falta d'informació o la propaganda. En aquestes situacions, la informació independent és essencial per restaurar l'esperança i recuperar la confiança.
Ràdio Okapi fou creada en 2002 i es basa en un model original: una aliança entre la Fundació Hirondelle i la missió de manteniment de la pau de les Nacions Unides a la República Democràtica del Congo, que porta inclosa la infraestructura, recursos humans, i la protecció física i política essencial per a un projecte. Ràdio Ocapi ha pagat un alt preu per la llibertat d'informació, amb l'assassinat de dos dels seus més coneguts periodistes a Bukavu, el 2007 i el 2008. L'emisora té una audiència estimada d'uns 20 milions de persones i la recepció en els 11795 khz. és molt acceptable a València (Espanya).
Bé, i que és un ocapi? L'ocapi (Okapi johnstoni) és el parent viu més proper de la girafa. Podem deduir que viu a les frondoses selves del nord de la República Democràtica del Congo i en altres llocs. Ens recorda, per la forma del seu cos, a una girafa nana ja que fa 2 m de llargada, 1,5 d'alçada i menys de 250 kg de pes. Té les potes i el coll molt curts.
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Missatge de Ràdio Romania Internacional

  Queridos amigos oyentes, Desde Radio Rumanía Internacional, os deseamos ¡Buena Semana Santa y Feliz Pascua deResurrección! Un caluroso s...

Entrades més visitades en l'últim mes