dijous, 10 de maig del 2012

Targeta QSL-e de Ràdio Pridnestrovie, Moldàvia




Pridniestrovie és Transnístria en rus. Pridniestrovie o Transnístria és anomenada oficialment República Moldava de Transnístria. I en principi, la comunitat internacional la considera com a part de Moldàvia. Tot i això, és un estat autoproclamat independent en 1990, situat entre Moldàvia i Ucraïna, encara que cap estat en reconeix la independència, llevat de la República d'Abjasia, la República d'Ossètia del Sud i la República de Nagorno-Karabakh (tres territoris també sense reconeixement majoritari dins de la comunitat internacional). La República de Moldàvia no reconeix la secessió de Transnístria i considera que aquests territoris són part de la regió autònoma moldava de Stînga Nistrului.
En definitiva, l'estatus polític de Transnístria continua sense resoldre's: encara que no és internacionalment reconegut, és de facto, un estat independent organitzat com una república presidencial, amb el seu propi govern, parlament, exèrcit, policia, sistema postal i moneda. Les seues autoritats també van adoptar una constitució, bandera, himne nacional i un escut. I a més, el govern moldau, actualment, no té capacitat de control sobre la regió.
Doncs bé, la targeta QSL electrònica correspon a un informe de recepció d'una emissió en rus en els 9665 khz, enviat a radiopmr@inbox.ru i
que va tardar 13 dies a arribar-me. Mostra un mapa de la república secessionista de Transnístria, reproduït sobre les antenes d'emissió de l'estació. Gràcies a Ràdio Pridnestrovie.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Missatge de Ràdio Romania Internacional

  Queridos amigos oyentes, Desde Radio Rumanía Internacional, os deseamos ¡Buena Semana Santa y Feliz Pascua deResurrección! Un caluroso s...

Entrades més visitades en l'últim mes