dimecres, 27 de juny del 2012

Targeta de Ràdio Canadà Internacional




Pere Justo va ser, fa uns mesos, un dels guanyadors del concurs del programa de Ràdio Canadà Internacional El Castor Mensajero. La pregunta formulada feia referència a l’animalet que ha donat nom al concurs durant aquests últims anys, és a dir, el castor. Recorde que, a la pregunta formulada, vaig respondre que el castor es reprodueix a Sudamèrica des de 1946, quan va ser introduït pel Ministeri de Marina argentí a la conca del riu Claro, en Tierra de Fuego. En aquella època es pensava que la introducció de l'espècie podria ser un bon negoci per la cotització que tenien les pells en el mercat internacional.
Com he dit, junt a d’altres participants, Pere Justo va resultar guanyador del concurs i RCI, uns mesos després, em fa arribar el premi, que ha consistit en una camiseta, dos unitats de memòria, un llapis, una llibreta (que em vindrà de categoria per a fer informes de recepció) i altres xicotets detalls, com ara dos cedés molt interessants sobre els indígenes del Canadà i de Mèxic. Tot venia acompanyat de la targeta que es reprodueix, que firma Pablo Gómez, conductor del programa del Castor Mensajero.
Segons els responsables del programa, el Castor Mensajero ha sigut fins a la fi de les emissions en ona curta un pont entre Canadà i Amèrica Llatina. L'emissió del diumenge 24 de juny ha estat l'última del programa i, a més, ha tancat les emissions de Ràdio Canadà Internacional, que com saben vostés ja és història en les ones curtes.
Cal fer també alguna referència al 73, amb què acaba la targeta de Pablo i Luis. 73 és la manera habitual de dir "salutacions", en el món de la radioafició. Vull investigar sobre els orígens de l’expressió però no trobe l’explicació enlloc. Si algú la coneix, pot enviar-me un correu-e a l’adreça que figura en el meu perfil.
Gràcies al Castor Mensajero pels regals rebuts i a Ràdio Canadà Internacional per les agradables hores que ens han fet passar en la seua sintonia, després de tants anys, sobretot a l'audiència d'Amèrica Llatina, on la recepció era molt més fàcil que a Espanya. Desitgem també èxits a RCI en la seua nova etapa a Internet, amb un altre tipus d'oients, clar.
 
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Missatge de Ràdio Romania Internacional

  Queridos amigos oyentes, Desde Radio Rumanía Internacional, os deseamos ¡Buena Semana Santa y Feliz Pascua deResurrección! Un caluroso s...

Entrades més visitades en l'últim mes