dimecres, 27 de juny del 2012

Targeta QSL-e de la Federació Luterana Mundial, Alemanya


Es tracta de la targeta QSL d'aquesta emissora de ràdio, la Lutheran World Federation, com és coneguda en anglés. Segons la seua pàgina web, que poden consultar en http://www.lutheranworld.org/Welcome.ES.html, la Federació Luterana Mundial (FLM) és una comunió mundial d'esglésies cristianes de tradició luterana. Fundada el 1947, la FLM compta actualment amb 145 esglésies membre en 79 països, que representen 70 milions de cristians de tot el món. Pel que es veu tenen la seu a Alemanya però segons l'Eibi emeten des dels Estats Units. En la targeta QSL pareix que diga ISS, que deu voler dir Issoudun, França. És a dir, que no sé des d'on emeten.
Com es veu és una completíssima targeta, amb tot tipus de dades tècniques. És poc habitual que les targetes que rebem els deixistes continguen tanta informació tècnica. Correspon a un informe de recepció enviat a QSL-Shortwave@media-broadcast.com. La targeta QSL tardà 66 dies a arribar i venia acompanyada d'un text del Sr. Walter Brodowsky, en que m'agraïa l'informe i el fet d'haver-li enviat jo un power point de València, terra de la qual guardava molts agradables records: "Li puc assegurar que jo només tinc records bonics d'aquesta ciutat meravellosa [...] Per desgràcia, no vaig tindre molt de temps, llavors, per explorar tots els edificis interessants, però en el futur, segurament, tornaré a València, una vegada més". Moltes gràcies, al Sr. Brodowsky per la targeta, per la seua cortesia i pels elogis de la meua ciutat.
Els fulani, a qui anava dirigida l'emissió
Per acabar, Pere Justo ha de comentar també una altra particularitat: l'informe de recepció corresponia a una emissió en llengua ful, una llengua africana. L'emissió anava dirigida als fulbe, fula, fulani o peul, un poble africà que viu entre el Sudan
 i el Senegal i que estan presents a tots el països costaners (Senegal, Gàmbia, Guinea Bissau, Guinea-Conakry, Costa d'Ivori, Ghana, Togo, Benín, Libèria, Sierra Leone, Nigèria i Camerun) i al Sahel. Parlen la llengua ful i formen una societat de pastors de caràcter patriarcal (tot i que hui dia molts viuen en centres urbans i són comerciants). Doncs, a ells, anava dirigida aquesta emissió, caçada oportunament per Pere Justo i verificada per la Lutheran World Federation.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sintonització de Radio Martí (EUA)

DADES DE LA RECEPCIÓ   Emissora:   Radio Martí Llengua de l'emissió:   castellà Freqüència: 11930 kHz Data:  17. 02.2024 Lloc de l'e...

Entrades més visitades en l'últim mes